Rebecq-Rognon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Rebecq-Rognon? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je actuele info aangaande zonnepanelen kopen in Rebecq-Rognon!

zonnepanelen installateur 1430
  • Minder betalen voor stroom.
  • Draag bij aan een milieu.
  • Lange garanties en goede voorwaarden.
  • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode14300
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rebecq-Rognon mei 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Rebecq. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

  • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
  • In de gemeente Rebecq zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
  • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
  • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Rebecq-Rognon
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5010), dan is jouw winst al gauw €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rebecq-Rognon variëren tussen de €4400 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Rebecq-Rognon kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3700 – €4450€380
2274012€5300 – €5650€625
3344016€6050 – €6100€700
4409017€6425 – €6850€900
5443020€7050 – €7175€1030
6505022€7525 – €8200€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Rebecq-Rognon check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rebecq-Rognon is 3395 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Rebecq-Rognon?

Bij het installeren van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rebecq-rognon

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Rebecq-Rognon vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een erkende specialist in je woonplaats. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

    Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Wat zijn de uitgangspunten?

    Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

  3. Wat zijn je wensen?

    Specificeer de aard van het huis. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Rebecq-Rognon.

  4. Vul contactgegevens in

    Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

  5. Het vergelijken van offertes

    Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

  • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
  • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
  • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
  • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Rebecq-Rognon op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Rebecq-Rognon
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Rebecq-Rognon een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!