Elst

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Elst? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. deze pagina doorzoek jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Elst!

zonnepanelen installateur 9660
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode96600
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik kWh3541,06937620444 kWh
Gemiddelde energierekening€167,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Elst juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Brakel. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Brakel bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Elst
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4960), dan loopt het voordeel al gauw op tot €615. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Elst variëren tussen de €5300 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Elst kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3500 – €4425€420
2308012€5050 – €5825€575
3350016€6075 – €6200€800
4408016€6300 – €6750€890
5435019€7100 – €7225€1020
6519023€7500 – €7900€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Elst achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elst bedraagt 3541,06937620444 kWh. Dit staat voor grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle klanten maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Elst?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-elst

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Elst vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk je in korte tijd een deskundige leverancier in jouw omgeving. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Elst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Elst op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Elst
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Elst een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!