Kuttekoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Kuttekoven? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze pagina doorzoek jij omvangrijke details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Kuttekoven!

zonnepanelen installateur 3840
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode38400
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€163,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kuttekoven februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Borgloon. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Borgloon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kuttekoven
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4690), dan bedraagt het voordeel al snel €581. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kuttekoven zitten vaak tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €770,00 (prijs februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kuttekoven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120606€3700 – €4450€420
2307013€5025 – €5875€575
3329016€5925 – €6100€850
4417017€6300 – €6850€900
5447020€7100 – €7275€1000
6514021€7675 – €8100€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kuttekoven check jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kuttekoven is 3385 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Kuttekoven?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kuttekoven

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kuttekoven vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je moeiteloos een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Kuttekoven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kuttekoven op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Kuttekoven
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Kuttekoven een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!