Hoepertingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoepertingen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek je handige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Hoepertingen!

zonnepanelen installateur 3840
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode38400
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hoepertingen februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Borgloon. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Borgloon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hoepertingen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4650), dan is jouw winst al gauw €576. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hoepertingen variëren tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €760,00 (tarief februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hoepertingen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120708€3400 – €4200€420
2282011€5300 – €5875€550
3320014€6025 – €6175€725
4414018€6375 – €6800€890
5443019€7000 – €7275€1030
6510022€7700 – €7975€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Hoepertingen check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoepertingen bedraagt 3365 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Hoepertingen?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hoepertingen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hoepertingen vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een erkende installateur in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Hoepertingen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hoepertingen op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Hoepertingen
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hoepertingen een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!