Haren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Haren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je veelzijdige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Haren!

zonnepanelen installateur 3840
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode38400
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Haren april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Borgloon. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Borgloon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Haren
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haren liggen tussen om en nabij de €4600 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €755,00 (onkosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Haren bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4275€410
2299013€5275 – €5850€575
3342016€5900 – €6100€750
4411018€6375 – €6750€910
5456020€6900 – €7225€990
6500023€7425 – €8000€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Haren tref je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haren is 3355 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Haren?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haren

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Haren vergelijken? Met het advies hieronder tref je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Haren.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Haren op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Haren
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Haren een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!