Jesseren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Jesseren? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze website vind jij omvangrijke info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Jesseren!

zonnepanelen installateur 3840
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode38400
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jesseren februari 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Borgloon. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Borgloon kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jesseren
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan pak je al snel €578. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Jesseren zitten vaak tussen de €4700 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €762,50 (tarief februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Jesseren bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3700 – €4350€430
2302011€5025 – €5800€575
3322015€5900 – €6100€825
4387018€6400 – €6650€890
5437020€6900 – €7200€1000
6515022€7500 – €8200€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Jesseren tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jesseren bedraagt 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel woningbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Jesseren?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jesseren

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Jesseren vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf het soort woning. Het soort woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Jesseren.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jesseren op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Jesseren
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Jesseren een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!