Bocholt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bocholt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je handige raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Bocholt!

zonnepanelen installateur 3950
 • Lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteBocholt
Postcode39500
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€173,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bocholt mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bocholt. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Bocholt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bocholt
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4460), dan pak je al snel €553. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bocholt liggen tussen de €4300 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €690,00 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bocholt kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3400 – €4475€390
2291012€5100 – €5875€650
3328014€5975 – €6025€850
4407017€6475 – €6825€940
5458019€7100 – €7200€970
6498023€7700 – €8175€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Bocholt check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bocholt bedraagt 3420 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Bocholt?

Voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bocholt

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Bocholt vergelijken? Met onze stappenplan heb jij in een zeer korte periode een professionele monteur in je woonplaats. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Bocholt.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bocholt op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Bocholt
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bocholt een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente