Hees

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Hees? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Op basis van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be vind je waardevolle gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hees!

zonnepanelen installateur 3740
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode37400
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hees juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Bilzen. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Bilzen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hees
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Hees zitten vaak tussen de €4000 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in circa 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Qurrent betaal je al snel €742,50 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hees bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3450 – €4250€400
2277013€5200 – €5750€675
3324016€6050 – €6225€875
4407016€6325 – €6600€890
5451020€7000 – €7250€970
6488022€7400 – €7900€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Hees check je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hees bedraagt 3425 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel klanten verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Hees?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hees

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hees vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vergelijk je in korte tijd een deskundige expert in de regio. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Hees.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hees op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Hees
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hees een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!