Nieuwkerken-Waas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Nieuwkerken-Waas? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker bekijk jij waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuwkerken-Waas!

zonnepanelen installateur 9100
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Niklaas
Postcode91000
Gasverbruik23.710 kWh
Stroomverbruik kWh3501,07979305196 kWh
Gemiddelde energierekening€177,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nieuwkerken-Waas juni 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sint-Niklaas. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sint-Niklaas is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Nieuwkerken-Waas
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4430), dan is het voordeel al snel €549. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwkerken-Waas komen doorgaans uit tussen de €4900 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwkerken-Waas is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3625 – €4400€420
2299012€5225 – €5850€550
3329014€6075 – €6100€875
4414017€6475 – €6625€910
5442019€6975 – €7150€970
6510021€7450 – €7825€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Nieuwkerken-Waas lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwkerken-Waas is 3501,07979305196 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwkerken-Waas?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwkerken-waas

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuwkerken-Waas vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref jij vandaag nog een erkende aanbieder in jouw omgeving. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort huis. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Nieuwkerken-Waas.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwkerken-Waas op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Nieuwkerken-Waas
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwkerken-Waas een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!