Zeveneken

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Zeveneken? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website tref jij bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zeveneken!

zonnepanelen installateur 9080
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode90800
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik kWh3500,4549558152 kWh
Gemiddelde energierekening€177,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zeveneken september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lochristi. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Lochristi zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zeveneken
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4410), dan bedraagt het voordeel al snel €547. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zeveneken variëren tussen de €4600 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €760,00 (vergoeding september 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Zeveneken kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120308€3500 – €4275€430
2278011€5100 – €5875€500
3325015€5925 – €6125€800
4416016€6400 – €6625€900
5469019€7050 – €7125€990
6498023€7525 – €8100€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Zeveneken lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zeveneken is 3500,4549558152 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Zeveneken?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zeveneken

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zeveneken vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek jij moeiteloos een erkende installateur in de regio. Sommige specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Zeveneken.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zeveneken op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Zeveneken
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Zeveneken een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!