Longchamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Longchamps? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze website ontdek je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Longchamps!

zonnepanelen installateur 6688
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertogne
Postcode66880
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€178,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Longchamps december 2023

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Bertogne. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Bertogne bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Longchamps
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4430), dan is het belastingvoordeel al gauw €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Longchamps schommelen tussen de €4600 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (tarieven december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Longchamps is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3425 – €4500€440
2290012€5250 – €5625€625
3326014€5975 – €6125€725
4395017€6475 – €6600€920
5448019€7025 – €7175€980
6518023€7625 – €8150€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Longchamps check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Longchamps bedraagt 3480 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Longchamps?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-longchamps

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Longchamps vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een professionele installateur in de regio. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Longchamps.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Longchamps op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Longchamps
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Longchamps een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!