Flamierge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Flamierge? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van deze pagina ontdek jij bruikbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Flamierge!

zonnepanelen installateur 6686
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertogne
Postcode66860
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€177,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Flamierge juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Bertogne. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Bertogne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Flamierge
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4420), dan is het belastingvoordeel al gauw €548. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Flamierge liggen tussen om en nabij de €5400 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Flamierge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3550 – €4350€420
2275013€5125 – €5800€675
3340014€6050 – €6025€725
4387018€6400 – €6850€910
5460019€7050 – €7175€1000
6494023€7525 – €7975€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Flamierge vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Flamierge is 3475 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Flamierge?

Bij het installeren van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-flamierge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Flamierge vergelijken? Door onze stappenplan zoek jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Flamierge.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Flamierge op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Flamierge
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Flamierge aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!