Ertvelde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ertvelde? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met deze pagina vind jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ertvelde!

zonnepanelen installateur 9940
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteEvergem
Postcode99400
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik kWh3568,56221462178 kWh
Gemiddelde energierekening€171,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ertvelde april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je de spelregels in de gemeente Evergem. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Evergem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ertvelde
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4340), dan is jouw winst al gauw €538. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ertvelde zitten vaak tussen de €4700 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,00 (prijs april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ertvelde kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3700 – €4350€440
2302012€5275 – €5725€675
3332016€6050 – €6175€725
4390017€6300 – €6600€910
5435019€6950 – €7275€1010
6487023€7425 – €8150€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Ertvelde achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ertvelde bedraagt 3568,56221462178 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Ertvelde?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ertvelde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ertvelde vergelijken? Middels onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in de buurt. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Ertvelde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ertvelde op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Ertvelde
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ertvelde een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!