As

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in As? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij dalende kosten, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van onze tool vind je veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in As!

zonnepanelen installateur 3665
 • Structureel lagere energiekost.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteAs
Postcode36650
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in As juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente As. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente As kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis As
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4990), dan is het voordeel al snel €619. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in As schommelen tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je hiervoor wel €737,50 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in As kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3700 – €4250€420
2274013€5275 – €5800€500
3348016€6075 – €6075€875
4401016€6400 – €6850€880
5451019€6900 – €7200€1020
6493021€7575 – €7950€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck As tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in As bedraagt 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in As?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-as

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in As vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je moeiteloos een deskundige specialist in de buurt. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het soort woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan goedzonnepanelen advies in As.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in As op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief As
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in As aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente