Spy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Spy? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Dankzij krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website lees je accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Spy!

zonnepanelen installateur 5190
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode51900
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€162,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Spy juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Spy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5010), dan is het voordeel al snel €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Spy variëren tussen de €4000 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor circa 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €762,50 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Spy bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3525 – €4375€410
2280011€5300 – €5675€525
3331015€5975 – €6175€825
4403016€6550 – €6650€890
5466019€7100 – €7200€1030
6518022€7575 – €8100€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Spy bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spy is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Spy?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-spy

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Spy vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een betrouwbare monteur in de regio. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Spy.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Spy op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Spy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Spy een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!