Sint-Goriks-Oudenhove

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Goriks-Oudenhove? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website lees jij omvangrijke adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint-Goriks-Oudenhove!

zonnepanelen installateur 9620
 • Direct lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode96200
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3536,07067831038 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Goriks-Oudenhove april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zottegem. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Zottegem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Goriks-Oudenhove
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4800), dan bedraagt het voordeel al snel €595. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Goriks-Oudenhove zitten vaak tussen de €4000 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €737,50 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sint-Goriks-Oudenhove kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3400 – €4375€430
2285013€5250 – €5875€675
3357014€6000 – €6250€875
4393016€6425 – €6700€910
5451019€7025 – €7300€1030
6483022€7575 – €7900€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Sint-Goriks-Oudenhove ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Goriks-Oudenhove bedraagt 3536,07067831038 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Sint-Goriks-Oudenhove?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-goriks-oudenhove

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Goriks-Oudenhove vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan heb jij in korte tijd een uitmuntende specialist in de buurt. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Sint-Goriks-Oudenhove.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Goriks-Oudenhove op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Sint-Goriks-Oudenhove
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Goriks-Oudenhove verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!