Jamiolle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Jamiolle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker bekijk je veelzijdige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Jamiolle!

zonnepanelen installateur 5600
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€170,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Jamiolle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Philippeville. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Philippeville bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Jamiolle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4610), dan is jouw winst al gauw €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Jamiolle liggen tussen de €5200 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €712,50 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Jamiolle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120808€3400 – €4450€380
2307012€5125 – €5875€575
3358015€6075 – €6025€825
4420017€6425 – €6675€890
5449020€7000 – €7200€1000
6483023€7550 – €7950€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Jamiolle lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jamiolle bedraagt 3345 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Jamiolle?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jamiolle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Jamiolle vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een erkende specialist in jouw eigen buurt. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Jamiolle.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jamiolle op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Jamiolle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jamiolle een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!