Merlemont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Merlemont? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website ontdek je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Merlemont!

zonnepanelen installateur 5600
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€170,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Merlemont juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Philippeville. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Philippeville is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Merlemont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4620), dan bedraagt het voordeel al snel €573. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Merlemont schommelen tussen de €5000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €715,00 (prijs juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Merlemont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3675 – €4500€420
2282012€5175 – €5650€500
3360015€6100 – €6225€775
4405017€6525 – €6700€950
5452019€7100 – €7175€960
6513021€7500 – €8050€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Merlemont tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Merlemont is 3350 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Merlemont?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-merlemont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Merlemont vergelijken? Via onderstaande tips vind jij zonder problemen een deskundige monteur in de regio. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets duidelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Merlemont.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Merlemont op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Merlemont
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Merlemont een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!