Fagnolle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Fagnolle? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker vind je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Fagnolle!

zonnepanelen installateur 5600
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€170,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Fagnolle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Philippeville. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Philippeville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Fagnolle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4580), dan is het voordeel al snel €568. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Fagnolle liggen tussen om en nabij de €5100 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen draait uit op om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €705,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Fagnolle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3400 – €4350€440
2286013€5125 – €5750€575
3330014€5925 – €6275€850
4395016€6475 – €6700€950
5447020€6950 – €7275€960
6480021€7525 – €8125€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Fagnolle tref jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fagnolle is 3330 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Fagnolle?

Voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fagnolle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Fagnolle vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij vandaag nog een uitmuntende specialist in de buurt. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Fagnolle.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fagnolle op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Fagnolle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fagnolle een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!