Jamagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Jamagne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door de zonnepanelen-vergelijker check je praktische gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Jamagne!

zonnepanelen installateur 5600
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode56000
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jamagne maart 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Philippeville. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Philippeville kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Jamagne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4600), dan is het belastingvoordeel al gauw €570. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (maart 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Jamagne komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op grofweg 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE betaal je al snel €710,00 (tarief maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Jamagne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3600 – €4475€400
2275013€5200 – €5875€525
3324015€6000 – €6050€725
4416018€6300 – €6750€880
5460020€6925 – €7200€980
6506023€7700 – €7950€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Jamagne check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jamagne is 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Jamagne?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jamagne

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Jamagne vergelijken? Middels onderstaande tips kies jij vandaag nog een uitstekende expert in jouw eigen buurt. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Jamagne.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijv. Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Jamagne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Jamagne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jamagne een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!