Sint-Lambrechts-Herk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Herk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint-Lambrechts-Herk!

zonnepanelen installateur 3500
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode35000
Gasverbruik23.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€173,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Herk mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Hasselt. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Hasselt bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Sint-Lambrechts-Herk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten met een lage rente een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4880), dan profiteer je al van een korting van zo’n €605. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Lambrechts-Herk liggen tussen om en nabij de €5300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €750,00 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Herk is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3425 – €4475€440
2288011€5300 – €5875€625
3320014€6050 – €6200€700
4404017€6500 – €6775€910
5440019€7075 – €7200€1010
6493021€7525 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Sint-Lambrechts-Herk lees jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Lambrechts-Herk is 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Sint-Lambrechts-Herk?

Puur voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-lambrechts-herk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Sint-Lambrechts-Herk vergelijken? Via onze stappenplan zoek je vandaag nog een erkende installateur in jouw eigen buurt. Verschillende leveranciers beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de aard van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Sint-Lambrechts-Herk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Lambrechts-Herk op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sint-Lambrechts-Herk
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Lambrechts-Herk aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!