Binderveld

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Binderveld? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij toepasbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Binderveld!

zonnepanelen installateur 3850
 • Lagere energiekost.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteNieuwerkerken
Postcode38500
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Binderveld juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nieuwerkerken. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Nieuwerkerken kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Binderveld
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Binderveld liggen tussen de €4900 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert zo’n 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Binderveld kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3625 – €4225€380
2283011€5250 – €5750€600
3351014€5900 – €6150€750
4409018€6400 – €6750€890
5439019€6975 – €7200€990
6520023€7650 – €8075€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Binderveld zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Binderveld is 3400 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Binderveld?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-binderveld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Binderveld vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten tref jij vandaag nog een uitstekende specialist in de regio. De meeste installateurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Binderveld.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Binderveld op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Binderveld
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Binderveld verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!